Протест под надслов Долу ръцете от българската природа“ събра тази сутрин

...
Протест под надслов Долу ръцете от българската природа“ събра тази сутрин
Коментари Харесай

Еколози срещат министри с протест

Протест под надслов „ Долу ръцете от българската природа “ събра тази заран десетки природозащитници пред Министерския съвет, съобщи БНР. 

Конкретният мотив е отпадането на възбраната за градежи в предпазена зона Камчия. Въпреки че екоминистърът разпореди преди дни анулация на противоречивата заповед, еколозите от обединението „ За да остане природа в България “ и самодейността „ Зелени закони “ виждат трайно решение против противозаконното строителство в развалянето на така наречен горски заменки в региона на Камчийски пясъци.

Протестиращите посрещат министрите преди постоянното държавно съвещание. За да бъде избавен един от най-известните и към момента незастроени плажове у нас, еколозите упорстват за повреждане на противозаконните заменки, облагодетелствали преди 2009 година видни предприемачи с евтини крайбрежни парцели. Частните лица да получат назад горите и чукарите си в Централна и Западна България, а Камчийски пясъци да стане още веднъж държавна благосъстоятелност, приканват природозащитниците.

Еколозите припомнят последните случаи на нелегално строителство край Алепу и Синеморец и упорстват за въвеждането на специфична отбрана и неотложно прекъсване на всички градежи по Черноморието. 

„ Как да живеем на място с тотално унищожена природа? Цялото крайбрежие е застроено, продадено, сменено в прорез със закона “; „ Свидетели сме по какъв начин за следващ път кътчета от природата ни, към този момент предпазени, ги подарят на така наречен „ вложители “ или „ строители “, чиято единствена цел е облага, като взимат от страната нещо доста скъпо на безценица “, заявиха природозащитници от групата пред Министерския съвет.  „ Никой не чу властта да споделя, че те ще спрат в действителност строителството в предпазената зона Камчия “, сподели пред БНР Андрей Ковачев от „ За да остане природа в България “. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР